torsdag 23. desember 2010

Tante Marthas Vørtebrød

Tante Martha var mor til kusinen til svigermor.
Oppskriften ser du under. Meget godt. Fikk det til morgenkaffen første gang jeg var hos mine svigerforeldre.  
TIL FIRE BRØD
50 g smør
625 g hvetemel
650 g rugmel
80 g gjær
1/2 flaske vørterøl
1/2 liter melk
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts nelik
1 ts ingefær
2 ts stjerneanis
2 ts kardemomme
250 g roseiner
50 g sukater
200 g sirup

Alt det tørre blandes.
Smør, sirup, melk og vørterøl lunkes til 37 grader,
rør ut gjæren
og tilsett dette i det tørre.
Hev deigen i en time, arbeides og heves litt til.
Lag fire brød, bruk litt mel.
Heves en halv time og stekes på 175 grader i ca 35 minutter.
Lurt å legge et bakepapir over når brødet stekes, da blir det ikke så hardt på toppen.




Spisestuen

Serine

Nøttenissen

I den nye stua er juletreet på plass. I år har vi tatt i bruk hagemøblene.
Gulvet skal flislegges i januar, så det er nok lurt å ikke få for mye inn...

Ønsker alle en riktig god jul


1 kommentar:

  1. Gratulere med innflytting i nye stua! Gleder meg veldig til å se! God jul til dere i Brevik. Håper dere får en fredlig julefeiring:)

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.