Tante Martha var mor til kusinen til svigermor.
Oppskriften ser du under. Meget godt. Fikk det til morgenkaffen første gang jeg var hos mine svigerforeldre.
|
TIL FIRE BRØD
50 g smør
625 g hvetemel
650 g rugmel
80 g gjær
1/2 flaske vørterøl
1/2 liter melk
1 ts salt
1 ts pepper
1 ts nelik
1 ts ingefær
2 ts stjerneanis
2 ts kardemomme
250 g roseiner
50 g sukater
200 g sirup
Alt det tørre blandes.
Smør, sirup, melk og vørterøl lunkes til 37 grader,
rør ut gjæren
og tilsett dette i det tørre.
Hev deigen i en time, arbeides og heves litt til.
Lag fire brød, bruk litt mel.
Heves en halv time og stekes på 175 grader i ca 35 minutter.
Lurt å legge et bakepapir over når brødet stekes, da blir det ikke så hardt på toppen. |
|
Spisestuen |
|
Serine |
|
Nøttenissen |
|
I den nye stua er juletreet på plass. I år har vi tatt i bruk hagemøblene.
Gulvet skal flislegges i januar, så det er nok lurt å ikke få for mye inn... |
Ønsker alle en riktig god jul
Gratulere med innflytting i nye stua! Gleder meg veldig til å se! God jul til dere i Brevik. Håper dere får en fredlig julefeiring:)
SvarSlett